ОСТАННІ НОВИНИ

Центр адвокатури створить рейтинг найбільш корумпованих органів влади

|

Розпочав свою діяльність проект «Антикорупційна приймальня Центру громадської адвокатури». Про це повідомив на прес-конференції голова ЦГА Леонід Тарасенко.

Основна мета проекту – робота з громадянами, їх активізація щодо захисту своїх прав і свобод, а також надання їм правової допомоги і юридичного захисту. На базі звернень громадян Центр адвокатури визначатиме рівень корупції серед відповідних управлінь та створить рейтинг органів влади, в яких найбільше поширена корупція.

«Корупція – це системне явище в Україні. Зокрема, у Львові воно вражає всі галузі суспільного життя. Масштабність корупційних дій є досить великою і ми намагаємось з нею боротися» – розповів Леонід Тарасенко.

Він також зазначив, що організація робитиме наголос на захисті звичайних громадян, але й відмовляти юридичним особам ми не будемо.

«За офіційною статистикою, за І півріччя 2007 року до ЛОДА звернулося понад 5 тисяч осіб з різними зверненнями. Але не має жодних відомостей про те, чи ці звернення розглянуті позитивно, вчасно і чи на користь самих громадян. А за 2006 р. до всіх відділів управлінь міськради звернулися понад 28 тисяч громадян і близько 18 тисяч юридичних осіб. Знову ж таки, немає жодної інформації, чи розглядалися ці звернення і чи на користь громадян. Ось як формується статистика – вона формальна і фіксує лише кількість звернень. Тобто звернення є, результатів нема», – додав Л. Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *