ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів у Львові навчали долати проблеми на шляху самоврядування

|

Друга Школа лідера студентського самоврядування проходила у Львові протягом 30 листопада – 2 грудня. У ній взяли участь 35 представників органів студентського самоврядування, активні студенти, які мають намір створити студентське самоврядування у своєму ВНЗ чи брати активну участь у його діяльності, із Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської та Волинської областей. Про це повідомила прес-служба Комітету підтримки студентського самоврядування.

В рамках Школи представники студентських самоврядувань намагалися спільно подолати проблеми і перешкоди, які не дають можливості органам студентського самоврядування виконувати свої функції та призначення.

Першою причиною усіх «бід» студсамоврядування студенти вважають чинне законодавство України, яке визначає лише дорадче значення для рішень органів студентського самоврядування, а також не дає належних гарантій для діяльності, не передбачає фінансування. Також заважають студпрофспілки, які дублюють функції.

Проте під час трьох днів учасники спільно із тренерами переконувалися, що аргумент про «дорадчість» рішень органів студентського самоврядування – це аргумент слабких адміністрацій і представників органів студсамоврядування ВНЗ, а не лідерів. В Україні є багато прикладів ефективного функціонування студентського самоврядування, які крок за кроком будують і підвищують потенціал і вагу студсамоврядувань. Адже органи студентського самоврядування покликані не лише організовувати дозвілля і розваги, а й представляти всіх студентів, які навчаються у ВНЗ.

Школа проводилася у рамках проекту «Посилення ролі та підвищення потенціалу студентського самоврядування в Україні», що реалізовується Комітетом підтримки студентського самоврядування (КПСС) у партнерстві із «Спілкою ініціативної молоді» (СІМ), Інформаційно-правовим Центром «Наше право», Центром «Меридіан», ВМГО «Національний Альянс» та іншими організаціями. Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *