ОСТАННІ НОВИНИ

Львівській владі зробили сто перше китайське попередження щодо боргів за газ

|

Керівництво ДК «Газ України» черговий раз звернулося до керівників Львівської облдержадміністрації з попередженням про наслідки критичного стану розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий з початку 2007 р. та поточного опалювального сезону природний газ. Про це повідомляє прес-служба «Газ України».

У попереджені йдеться про те, що «Газ України» виділятиме ліміти газу теплопостачальним підприємствам відповідно до рівня розрахунків за спожите паливо.

Теплопостачальники Львівської області заборгували ДК «Газ України» у 2007 32,1 млн. грн. і за розміром боргу Львівщина входить до шістки

областей-«лідерів», проте має серед них найменші борги.

Зокрема боржниками на Львівщині є «Львівтеплоенерго» з розміром боргу 14,2 млн. грн., та «Залізничнетеплоенерго», де заборгували 3,8 млн. грн..

На Дніпропетровщині сума боргу становить 209,6 млн. грн. (рівень розрахунків з початку року – 66%), в Донецькій області теплопостачальники заборгували 131,2 млн. грн. (83%), в Запорізькій – 55,1 млн. грн. (81%), в Луганській – 114,6 млн. грн. (68%) та в Харківській – 188,6 млн. грн. (70%).

Станом на 3 грудня заборгованість підприємств ТКЕ зазначених 6 областей перед ДК «Газ України» у 2007 р. перевищила 750 млн. грн., або 68 % від боргу усіх теплопостачальних підприємств України.

ДК «Газ України» звертає увагу керівників облдержадміністрацій на те, що для забезпечення постачання підприємствам ТКЕ імпортованого природного газу, НАК «Нафтогаз України» повинна мати достатні фінансові ресурси для його закупівлі. Однак рівень розрахунків значної частини підприємств ТКЕ за спожитий природний газ не дає можливості НАК «Нафтогаз України» акумулювати для цього необхідні грошові кошти. Подальше загострення кризи розрахунків за газ може призвести до негативних процесів у сфері забезпечення споживачів ресурсами природного газу і зриву опалювального сезону в окремих регіонах.

Відповідно до встановленого Кабінетом Міністрів України чинного порядку, забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *