ОСТАННІ НОВИНИ

Папа відзначив медаллю професора Василика

|

Медаль від Папи Римського Венедикта XVI отримав минулої суботи з рук архієпископа Львівського УГКЦ Ігоря професор Роман Василик, завдувач кафедри сакрального мистецтва ЛАМ. Про це передає прес-служба Львівської архієпархії УГКЦ.

Ця медаль є відзнакою Святого Хреста святих апостолів Петра і Павла за видатну працю та старання для церкви. Також, Владика Ігор вручив п. Роману грамоту за вагомий внесок для добра Львівської архієпархії УГКЦ.

“У радянські часи, коли не було легко малювати ікони чи взагалі старатися щось робити для церкви, пан Роман цього не боявся і, наражаючись на небезпеку допомагав, між іншим, у оформленні престолу та багато інших речах. Це, також, позитивно свідчить про характер людини. Дякую пану Роману за те, що є кілька церков під його проводом, які він розписав з допомогою своїх студентів. Думаю, що іконографія, зокрема завдяки його таланту і старанню, буде поширюватися та зростати”, – зазначив владика Ігор у своєму слові.

Слід також зазначити, що п. Роман Василик є автором понад 500 ікон, ним запроектовано 15 іконостасів, реалізовано біля 10. Серед них: іконостас єпархіальної каплиці в м. Коломия (1992 p.), іконостас УГКЦ в м. Вулвергемптоні, Великобританія (1993 р.), запрестольна ікона „Пресвята Богородиця Покрова” для Святопокровського монастиря сс. Студиток у Львові (1997 p.), іконостас УГКЦ в с Бартошиці, Польща (1999 p.). іконостас УГКЦ св. Василія Великого монастиря ЧСВВ у Києві (2003 p.), іконостас церкви Святих Жінок мироносиць у с. Вороняки на Золочівщині (2004 p.), ікони іконостасу церкви св. Андрія і Варвари с Хоружівка на Сумщині (2006-2007 pp.). Pоман Василик є автором проектів комплексного оформлення церкви Пресвятої Богородиці Покрови оо. Селезіан та св. Володимира і Ольги у Львові (2000-2005 pp.). Ним, також, було запроектовано вівтар для Літургії з нагоди візиту Святішого Отця Івана Павла II в Україну (м. Київ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *