ОСТАННІ НОВИНИ

Неприємні запахи у Львові продукує не лише «Ензим»

|

Учасники круглого столу “Запахи в атмосфері міста Львова. Причини їх виникнення та шляхи їх усунення”, організованого ГО “Спілка консультантів “Експерт група”, сьогодні, 28 грудня, зійшлися на тому, що причиною їх виникнення не можна вважати виключно діяльність ЗАТ “Ензим”.

Екологи вважають, що для усунення неприємного запаху потрібно нормалізувати роботу каналізації міста. “Проблему може зняти запровадження цілодобового водопостачання, тоді міські колектори будуть нормально очищуватися і не будуть відстійниками”, – заявила зокрема начальник відділу екологічного нагляду КП “Адміністративного-технічного управління” Олександра Угрин. Крім цього, на думку екологів, потрібно закрити колектори гідравлічними затворами, як це було колись.

Учасники круглого столу зійшлися також на тому, що місту потрібна гідравлічна карта, на яку будуть нанесені не лише каналізаційні мережі з колекторами, але й усі відстійники, в тому числі забуті – затоплені підвали й півпідвали центральної частини міста, бункери, бомбосховище тощо. На основі такої карти можна виявляти джерела забруднення, джерела неприємного запаху, й намагатися усувати їх.

Свої міркування і пропозиції учасники круглого столу мають намір подати міському голові Львова А.Садовому, з рекомендацією створити робочу групу із представників науковців, громадських організацій та контролюючих інстанцій для вирішення проблеми, передає Zaxid . net .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *