ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили представництво ПАУСІ

|

Представництво українсько-польського фонду ПАУСІ відтепер запрацювало у Львові. Як повідомив голова Ради фонду Тарас Возняк, це зроблено для того, щоби трошки приземлити до регіональних реалій українсько-польську співпрацю, бо часом точка зору на певні проблеми у Києві та Львові суттєво відрізняється.

За словами Тараса Возняка, діяльність фонду у Львові, як у Варшаві чи Києві буде спрямована на реалізацію власних проектів у різних царинах, або ж у співпраці з іншими фондами. Також передбачено й допомогу у розподілі коштів в інших проектах.

Наприклад, як повідомив заступник виконавчого директора Варшавського офісу фонду Кшиштоф Фільцек, зараз ПАУСІ розподіляє кошти компанії UPS для чотирьох населених пунктів в українсько-польському пограниччі. Відома кур’єрська фірма фундує закупівлю 200 комп’ютерів для шкіл у чотирьох населених пунктах, а частково ці проекти дофінансовує місцева влада. Йдеться також про підключення до Інтернету, навчання англійської мови та мистецтва.

Крім того, на базі фонду навесні наступного року у Львові планують організувати зустріч українських та польських бізнесменів. За словами Тараса Возняка, він уже проводив попередні переговори з Львівською торгово-промисловою палатою.

Також у рамках фонду заплановано видання двох чисел журналу «Ї», присвячених чорноморській тематиці. У першому буде розказано про кримських татар, бо галицький люд, на думку Т.Возняка, цілком не орієнтується в тому, що ж насправді відбувається у Криму. А друге число буде більш геополітичне. Воно стосуватиметься аспектів безпеки та розвитку економічної співпраці у басейні Чорного моря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *