ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень сплати податків підприємств Львівщини зріс у півтори рази

|

У цьому році близько 19тисяч суб’єктів підприємницької діяльності Львівської області сплатили до бюджету податок на прибуток. Загальна сума сплаченого ними податку за січень-жовтень становить 673млн. грн., порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли у майже у 1,4рази. Про це повідомляє відділ зв’язків ДПА у Львівській області.

Завдяки налагодженій системній роботі з виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, кількість платників, які декларують прибуток до оподаткування, загалом по області зросла на 14 відсотків (9 місяців 2006року – 9827; 2007 року – 11161); а сума податку на прибуток за результатами 9 місяців поточного року збільшилась на 15,6 відсотка порівняно з відповідним періодом минулого року (9 місяців 2006 року – 505,8млн.грн.; 2007року – 584,5 млн. грн.).

Одночасно із збільшенням сплачених сум податку на Львівщині спостерігається тенденція до зменшення кількості підприємств-«мінімізаторів» та зростання податкового навантаження. У цьому році з категорії “мінімізаторів” виведено понад дві тисячі суб’єктів господарювання, що становить більше третини їх загальної кількості. Ще майже 1800 підприємств збільшили своє податкове навантаження.

Загалом підприємства-«мінімізатори» сплатили у січні-жовтні 2007 року до Державного бюджету близько 700млн. грн.(25 %), що більше ніж за попередній період минулого року, з них надходження по податку на прибуток цього року становлять близько 100млн. грн.

Як наслідок, податкове навантаження з податку на прибуток за результатами діяльності 9 місяців 2007 року становить 0,99відсотка, що на 0,22відсоткових пункти більше, ніж у І півріччі цього року.

Найбільший вплив на загальне збільшення податкового навантаження мало зростання навантаження по підприємствах транспорту, виробництва та розподілення електроенергії газу та води. Цього року у цих галузях воно зросло відповідно на 0,95 та 0,93 відсоткових пункти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *