ОСТАННІ НОВИНИ

Відкривається міжнародний фестиваль пам’яті Миколи Колесси

|

У Львівській філармонії проведуть фестиваль диригентського мистецтва пам’яті видатного диригента Миколи Колеси. Про це під час прес-конференції повідомив директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп. За його словами, фестиваль триватиме з 23 листопада по 6 грудня.

Директор також повідомив, що цього року до Львова завітає один з найбільш знаних диригентів Європи Томас Зандерлінг з Німеччини, а також диригент Національної опери України Іван Гамкало. Також очікують народного артиста Росії, диригента державного академічного Великого театру та державного симфонічного оркестру Фуата Мансурова.

Фінансування фестивалю відбувається за кошт Львівської філармонії та обласним управлінням культури та туризму. Відкриватиме фестиваль 23 листопада Іван Гамкало, наступним, 28 листопада, виступить Фуат Мансуров та закриє фестиваль 6 грудня – Томас Зандерлінг.

«Колесса був людиною феноменом, легендою, ректором, композитором, педагогом, громадським діячем та просто патріотом», – сказав Гамкало, який був учнем Миколи Колесси.

Івана Гамкало висловив сподівання, що цей фестиваль стане традиційним, бо «людина живе доти доки її пам’ятають». Він також наголосив, що Микола Колесса виховував духові та симфонічні кадри, які займали, й займають провідні позиції по всій Україні.

Вартість квитка на концерти від 10 до 50 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *