ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові впровадять телемедицину за європейськими стандартами

|

І Міжнародна конференція «Телемедицина: міфи та реальність», що присвячена питанням електронної охорони здоров’я, пройшла двох останніх днів у Львові. У проекті взяло участь понад 200 лікарів різної акредитації зі США, Польщі, ПАР, Грузії, Німеччини, Росії та Болгарії.

Конференцію організували Асоціація розвитку української телемедицини та електронної охорони здоров’я, Західноукраїнський центр телемедицини «Медітех» та благодійний фонд «Салюс» за сприяння Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького та управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Як повідомили учасники конференції, телемедицина спрямована на практичних лікарів, на керівників медичних закладів та всіх людей, що цікавляться цією тематикою. Під час телемедицини зв`язок здійснюється через інтернет, мультимедійні засоби зв’язку, через мобільний, супутниковий зв’язок чи інші лінії зв’язку.

«Проект розраховано на 5 років, до кінця цього року до нього мають приєднати всі центральні районні лікарні – 24 телемедичні пункти в області. Завдяки телемедицині надаватимуть кваліфіковані медичні консультації у Львівській області, бо вона одна з перших, що матиме телемедичну мережу, яка дозволить проводити консультації», – розповів головний лікар Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдан Ельяшевський.

Також під час конференції своїм досвідом поділилися медики зі США, Польщі, ПАР, Грузії, Німеччини, Росії та Болгарії. Вони представили свої доповіді на тему практичного функціонування ефективних європейських моделей домашньої та мобільної телемедицини, телемедицини невідкладних станів, успішної реалізації телемедичних проектів

Можливість проведення такої телеедукації, як засобу спілкування та обміну досвіду між лікарями Львова та європейськими учасниками проекту, які відкриті до співпраці з Україною, стимулюватиме технічний розвиток у Львівській області.

Щороку на проект затрачатимуть близько 220 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *