ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники хочуть підвищити вартість проїзду у львівських маршрутках до 2 гривень?

|

Результатом сьогоднішнього страйку водіїв львівських маршруток стало екстрене засідання Асоціації перевізників Львова. І хоч керівники фірм-перевізників заявили, що до страйку водіїв вони не мають жодного стосунку, та все ж вимоги страйкарів щодо підняття тарифів на міські перевезення підтримали. Більше того, на засіданні Асоціації прозвучали пропозиції підняти вартість проїзду у маршрутках до 1 гривні 65 копійок, 1 гривні 75 копійок і, навіть, до 2 гривень.

«Питання вартості проїзду у маршрутках назріло вже серйозно. Ми не можемо працювати в таких умовах. Чинники, які впливають на вартість проїзду перевищують тариф на 70 відсотків», – наголосив під час засідання віце-президент фірми-перевізника «Міра і К» Іван Велійко. За його словами, для того, щоб міські перевезення у Львові були рентабельними, необхідно підвищити тариф до 2 гривень. «Тоді ми зможемо забезпечити гідну зарплату водіям, належну культуру обслуговування та закупляти нові автомобілі», – наголосив він.

В той же час, за словами президента Асоціації Романа Лободи, Антимонопольний комітет вважає економічно обґрунтованим підняття тарифу на міські перевезення до 1 гривні 30 копійок. Для того ж, щоб ще вище підняти вартість проїзду у маршрутках, підприємства-перевізники мають подати підтвердження необхідності такого росту цін.

Проте перевізники переконані, тариф на перевезення пасажирів їм треба піднімати самостійно, не чекаючи на рішення влади. Адже поки відповідний регуляторний акт чекає затвердження, ціни на дизпаливо щодня зростають, а самі перевізники зазнають збитків при вартості проїзду в одну гривню.

Наразі ж члени Асоціації вирішили зробити на власних підприємствах збори трудового колективу і прийняти рішення щодо того тарифу, який буде прийнятним для відповідної фірми-перевізника. В суботу має відбутися наступне засідання Асоціації перевізників, під час якого буде вирішено відколи і наскільки львівські перевізники підніматимуть вартість проїзду по місту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *