ОСТАННІ НОВИНИ

Освятили пам`ятник жертвам операції «Вісла»

|

Пам’ятник репресованим та переселеним під час операції «Вісла» відкрили та освятили вчора у селі Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району. Як передає прес-служба Львівської архієпархії УГКЦ, монумент освятив владика Ігор (Возьняк) архієпископ Львівський.

Співслужив з владикою Ігорем владика Макарій (Малетич), архієпископ Львівський УАПЦ. На освяченні також були присутні: духовенство, представники влади, гості та парафіяни.

На постаменті, який зображає жінку з дитиною на руках, встановлено дві таблиці: одна з переліком сіл, звідки депортували людей, а інша – з переліком імен депортованих родин.

При операції «Вісла» в Пасіки-Зубрицькі було перевезено близько 300 родин, уродженців територій, які тепер належать до Польщі.

«Цей пам’ятник, встановлений людям, які постраждали від репресій, тим, хто був переслідуваний за те, що він українець, християнин, син свого народу та патріот свого краю. Це пам’ятник тим, хто був переселений із рідного місця, втратив своїх рідних, свою хатину, відірваний від рідної природи, від своєї землі. Люди, насильно виселені чи втікаючи від помсти, знайшли притулок на нашій землі, у наших околицях, на своїй землі», – зазначив владика Ігор.

Освячення приурочили до 60-річчя примусового виселення українців з етнічних земель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *