ОСТАННІ НОВИНИ

Найчастіше випадки тортур трапляються у Шевченківському райвідділі – правники

|

51 звернення надійшло до львівського Центру документування тортур, який діє за адресою: проспект Чорновола, 45а, корпус № 6, від початку його функціонування у липні цього року. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції представник Благодійної організації «Твоє право» Олег Ільницький, серед цих звернень предметними є лише 15.

Проте, за словами Олега Ільницького, з цих 15 звернень більшість були анонімними, відтак у правників організації фактично не було можливості відреагувати на них. Предметно ж прореагували тільки на шість звернень щодо фактів застосування тортур та жорстокого поводження з боку співробітників міліції. Як повідомив Олег Ільницький, відповідні факти

зафіксовано у Шевченківському райвідділі міліції Львова, у Винниках, Пустомитах і Стрийському районі.

Водночас Олег Ільницький наголосив, що останнім часом трохи затих громадський інтерес до Центру документування тортур і зменшення кількості звернень щодо тортур і жорстокого поводження.

Як зазначають львівські захисники прав людини, найчастіше випадки тортур та жорстокого поводження із затриманими трапляються у Шевченківському та Личаківському райвідділах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *