ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реєструють учасників зовнішнього незалежного оцінювання

|

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася у Львові. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України вступ до вищих навчальних закладів у 2008 році буде можливий лише через участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

На тестування винесено такі предмети: українська мова та література, зарубіжна література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, хімія, фізика, географія і основи економіки та правознавства.

Обов’язковим є іспит з української мови та одного-двох предметів на вибір.

Участь у незалежному оцінюванні може взяти кожен охочий.

Павло Хобзей передбачає, що незалежне оцінювання стане шляхом покращення якості освіти та збільшення справедливості.

Як повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, реєстрація учасників ЗНО триватиме з 1 листопада цього року до 20 лютого 2008 року. Пунктами реєстрації є навчальні заклади, де вчаться майбутні абітурієнти. Також передбачено, що випускники минулих років та студенти зможуть зареєструватися у відповідних пунктах у кожному адміністративному районі.

З її слів, для реєстрації учасників ЗНО-2008 потрібно мати паспорт тим, кому на 1 лютого 2008 року виповниться 16 років, випускникам попередніх років слід також подати атестат про загальну середню освіту, а учням ПТУ та студентам ВНЗ І-ІІ рівня акредитації мати довідку про закінчення навчання у 2008 році.

Тестування відбудеться наприкінці квітня.

Нагадаємо, торік у пробному незалежному тестуванні взяло участь 63 % випускників львівських шкіл, з них 10% отримали негативні оцінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *