ОСТАННІ НОВИНИ

ДПА полює на алкогольний і тютюновий фальсифікат

|

Від початку року працівники регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України у Львівській області провели 25 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю алкогольними напоями, передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

У семи випадках було виявлено 164 тисячі пляшок горілки міцністю 40%, яка була маркована марками акцизного збору, що видавалися для маркування настоянок із вмістом спирту 25%. Зокрема, під час перевірки приватного підприємства «А» було виявлено майже 11 тисяч пляшок фальсифікату. За матеріалами перевірки вирішено застосувати фінансові санкції до вказаного підприємства на суму 50,7 тисяч гривень.

Стосовно роздрібної торгівлі алкогольними напоями, то за 9 місяців цього року було проведено 120 перевірок, виявлено 116 порушень (63 випадки безліцензійної торгівлі, 44 – торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від встановлених максимальних роздрібних цін, решта – торгівля не маркованими алкогольними напоями або з підробленими марками акцизного збору). Усього застосовано фінансових санкцій, загальною сумою 180 тисяч гривень.

В одному з випадків під час проведення перевірки приватного підприємства «Р» було встановлено факт реалізації горілки «Пшенична ARTI» із підробленими марками акцизного збору. У магазині виявлено 152 ящики цього напою. Підприємця оштрафовано на 18,2 тисячі гривень. Усю алкогольну продукцію вилучили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *