ОСТАННІ НОВИНИ

Природоохоронна прокуратура винесла 40 протестів на рішення про земельні ділянки

|

40 протестів на незаконні рішення органів влади про надання земельних ділянок у власність для індивідуального будівництва за відсутності проектів відведення винесла Львівська міжрайонна природоохоронна прокуратура від початку поточного року. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Для прикладу, під час перевірки в одній із сільських рад Сколівського району Львівської області, прокуратура принесла 14 протестів на рішення цієї ради. Зазначена сільська рада прийняла рішення, якими незаконно надавались громадянам земельні ділянки для будівництва житлових будинків та ведення особистого селянського господарства за відсутності розробленого проектів відводу і відповідних висновків служб, як це передбачено земельним законодавством України. Крім того, за результатами перевірки прокуратура порушила кримінальну справу стосовно голови зазначеної сільської ради за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 366 «Службове підроблення» КК України. Сколівський районний судом розглянув справу і постановив вирок.

Аналогічні порушення прокурори виявляли і в сільських радах Пустомитівського, Городоцького районах Львівської області, а також в Залізничному районі Львова.

Загалом Львівська міжрайонна природоохоронна прокуратура за результатами проведених перевірок щодо дотримання та застосування законодавства про охорону земельних ресурсів за 9 місяців 2007 року порушила 6 кримінальних справ, внесла 8 приписів та подань, принесла 38 протестів, за документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.

Зокрема, однією із таких кримінальних справ є справа, порушена за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення вчинених службовими особами однієї із сільських рад Жовківського району області, за ознаками злочинів, передбачених частини 2 статті 364 «Зловживання владою або службовим становищем» та частиною 2 статті 366 КК України.

Під час досудового слідства встановлено, що сільський голова зазначеної ради вніс до протоколу сесії завідомо неправдиві відомості, що стосувались передачі громадянам земельних ділянок у приватну власність для будівництва і обслуговування житлового будинку. Він склав та видав 26 рішень сесії сільської ради, вказавши, що згадані питання обговорювали на сесії сільської ради і по них депутати прийняли одноголосно позитивні рішення. Зараз кримінальна справа перебуває на розгляді в суді.

Крім того, у поточному році за правопорушення у сфері земельних відносин за документами прокурорського реагування відшкодовано до бюджету 327 тисяч гривень. Під час здійснення прокурорських перевірок за порушення вимог Закону України “Про відходи” притягнуто 9 голів сільських рад, внесено низку приписів на відшкодування завданої довкіллю шкоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *