ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартував сезон полювання

|

На Львівщині стартував сезон колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин . Триватиме він до 31 грудня цього року. Спеціальними днями для полювання визначено субот у і неділ ю .

Полювання на таких парнокопитних тварин провод я ть за ліцензіями, згідно з і затвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України лімітами добування (відстрілу, відлову). Полювання дозвол ено у складі не більше 20-ти мисливців, включаючи нагоничів. Про це ZAXID.NET повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Якщо мисливець зі зброєю перебуває в мисливських угіддях, то обов’язково повинен мати посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, ліцензію на добування копитних тварин, дозвіл на право носіння зброї, при полюванні зі собакою – паспорт мисливської собаки з допуском до полювання у 2007 році. Якщо ж хоча б одного з документів нема, то такий мисливець – у же браконьєр. Порушник нестиме адміністративну відповідальність – одержить попередження, або заплатить штраф ( 34-340 грн . , за грубе порушення – 340-680 грн .) , а також заплатить окреме відшкодування за кожного незаконно впольованого звіра згідно зі зазначеними такс ами .

Загальна площа мисливських угідь Львівської області становить 1 754 369 га . Рішенням головного Державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, у зв’язку з і систематичним невиконанням вимог природоохоронного законодавства щодо охорони та ведення мисливського господарства, заборонено використання державного мисливського фонду (полювання) в мисливському господарстві „Верещиця” ВАТ „Львівський облрибкомбінат”, ТзОВ ”Свірж”, а також заборонено використання державного мисливського фонду на території мисливських угідь переданих ДП ”Сколівське ЛГ” в результаті реорганізації ДП „Мисливське господарство „Сколе”, ДП ”Рава-Руське ЛГ” у результаті реорганізації ДП „Мисливське господарство „Яворівське”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *