ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийська єпархія УГКЦ отримала подяку від Папи Венедикта XVI

|

Стрийська єпархія Української греко-католицької церкви отримала подяку від Папи Венедикта XVI за пожертву на Святу Землю. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

«Папа Венедикт XVI дякує Стрийській єпархії за пожертву на потреби Святої Землі у 2007 році. Від початку свого понтифікату він піклується різного роду труднощами, що їх зазнають християни, які проживають в Ізраїлі, Палестині та інших святих місцях. Через це Ваша пожертва є виявом братньої солідарності з ними», – йдеться у листі.

Щороку, у Велику П`ятницю в усіх католицьких єпархіях світу проходить збір пожертв на підтримку християнських спільнот у Святій Землі. До цієї акції також приєдналися всі священики та миряни Стрийської єпархії, чим зробили свій вклад у розвиток благодійних ініціатив церкви на Близькому Сході.

«Ця пожертва буде використана для підтримання належного рівня релігійного життя в пасторальному, харитативному та освітньому аспектах, оскільки є безліч безцінних історичних та археологічних місць, які ми повинні зберегти на цій території», – зазначив Префект Конгрегації Східних Церков.

Перші історичні відомості про збір на Святу Землю датуються 1421 роком. Тодішній Папа Мартин V проголосив норми, які регулюють збирання пожертв на потреби Святої Землі. Отримані кошти спрямовуються на підтримку християнських спільнот в Лівані, Сирії, Іраку, Йорданії, Єгипті, Ізраїлі та Палестині. Особлива увага спрямована на підтримку католицьких навчальних закладів і, зокрема, університету у Вифлеємі, та на навчання студентів та священиків в папських університетах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *