ОСТАННІ НОВИНИ

заголовок

|

Львівська залізниця відкидає звинувачення з боку директорки департаменту житлового господарства Марії Же ліско в тому, що, буцім, з вини цього підприємства було зірвано опалювальний сезон у Львові. Про це йдеться в повідомленні Львівської залізниці.

22 жовтня під час прес-конференції директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Марія Желіско заявила, що «Львівська залізниця підвела Львів», оскільки з її вини у 21 будинок Львова не було подано тепло. За її словами, причина полягала в тому, що залізниця “не хоче розпломбовувати котелень”.

Станом на 22 жовтня, тепло не було подано у 12 будинків, обігрівом яких займаються шість котелень Львівської залізниці. Проте причина затримки з подачею тепла полягала не в «небажанні залізниці розпломбовувати котельні». Це сталося через додаткові заходи безпеки, зокрема, додаткові перевірки котелень фахівцями.

Повідомляємо, що станом на 19:00 23 жовтня всі шість котелень були додатково обстежено і з дотриманням усіх необхідних умов запущено в роботу. Відтак, учора ввечері жителі 12 будинків отримали тепло.

Львівська залізниця до того ж вважає безпідставними й образливими звинувачення Марії Желіско в тому, що залізниця проігнорувала нараду щодо ситуації з теплопостачанням у Львові. Наголошуємо, що представник від Львівської залізниці Шумик Петро Іванович, заступник начальника Будівельного управління №6, на нараді, яка відбулася 15 жовтня у міській раді, був присутній. Більше того, він повідомляв про те, що у вказані 12 будинків тепло буде подано із запізненням, пояснюючи причини цього. Окрім того, він наголошував і на тому, що ЛКП, які обслуговують ці будинки, мають заборгованість перед залізницею ще за минулий опалювальний сезон.

У вересні Львівська залізниця зверталася з офіційними листами в усі ЛКП, на балансі яких є будинки, які опалює залізниця, із проханням до 15 жовтня ліквідувати заборгованість і укласти договори на постачання теплової енергії в опалювальний сезон на 2007-2008 роки, оскільки термін дії попередніх закінчився 1.10.2007 року. Залізниця також попереджала, що, згідно із законодавством, якщо не буде виконано ці умови, вона подаватиме тепло на ті об’єкти, які перебувають на балансі комунальних підприємств-боржників. Залізниця скерувала листи-попередження і на адресу голів районних адміністрацій, і міському голові Львова Андрієві Садовому. Однак досі ні відповіді, ні сприяння у вирішенні вказаних проблем не дочекалася.

Станом на 22 жовтня комунальні підприємства Львова заборгували Львівській залізниці близько 600 тисяч гривень. Більше того, жодне ЛКП не уклало договори на подання теплової енергії в опалювальний сезон на 2007-2008 роки. І все ж, незважаючи на це, залізниця подала тепло в усі 12 будинків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *