ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура порушила 13 кримінальних справ за недотримання прав дітей-сиріт

|

У 2007 році прокуратура порушила 13 кримінальних прав за недотримання прав дітей-сиріт, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. До відповідальності притягнуто 57 посадових осіб та поновлено права 72 неповнолітніх.

В області недостатньо реалізують державну політику щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Не створено умов для усиновлення дітей – такі висновки зробили після перевірок.

Серед порушень, які виявили прокурори внаслідок перевірок захисту житлових та майнових прав неповнолітніх сиріт, забезпечення їх прав на опіку та усиновлення, було несвоєчасне надання відповідного статусу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Станом на 1 вересня 2007 року в області загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становила 2 тис. 488 дітей, а на первинний облік дітей, які можуть бути усиновленими, поставлено лише 364 дитини.

Також мають претензії працівники прокуратури й до медиків. До прикладу, відповідальні особи міського клінічного полового будинку №1 не надсилали повідомлення про покинутих у пологовому будинку дітей до служб у справах дітей, а також не повідомляли територіальний орган внутрішніх справ про виявлення дитини, яку покинуто в пологовому будинку. А в третьому відділенні пологового відділення комунальної міської клінічної лікарні акти про таких дітей взагалі не складали, а лише збирали заяви матерів про відмову забрати дитину з пологового будинку.

Крім того, прокурори виявили порушення майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час однієї з перевірок встановили, що органи опіки і піклування одного із районів Львова діяли всупереч інтересам дітей та, порушуючи вимоги чинного законодавства, продали квартиру, де частка належала малолітнім дітям. Натомість дітям подарували квартиру, у якій живуть сторонні люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *