ОСТАННІ НОВИНИ

Представники ДП «Львівський аеропорт» проти передачі підприємства у комунальну власність

|

Представники державного підприємства «Львівський аеропорт» виступають проти передачі в комунальну власність, повідомив сьогодні під час прес-конференції комерційний директор аеропорту Руслан Баран.

За його словами, постанова про передачу в комунальну власність аеропорту порушує низку законодавчих норм.

Зокрема, Повітряний кодекс України не передбачає такого виду підприємства, як комунальне. Крім того, згідно з Законом про порядок використання земель державної власності, в тім числі й земель, що належать Міноборони, такі землі не передають органам місцевої влади. Навіть якби було передано всі приміщення, то землю передавати не можна. Також є Закон України про порядок передачі державного майна, згідно з яким, якщо аеропорт не забезпечує сертифікацію, то його розпорядженням відповідного міністерства можуть передати місцевим громадам для реструктуризації, але таких умов у Львові немає.

Щодо економічних умов, то Р. Баран наголосив, що львівський аеропорт внесено до списку восьми стратегічних аеропортів в Україні. Крім того, зараз статус аеропорту вищий, бо це міжнародний аеропорт, а так він може стати комунальним, що є пониженням статусу.

Також він вважає, що працівники підприємства у разі переходу в комунальну власність можуть втратити на зарплаті, бо зараз в аеропорту зарплата вища, ніж середня по Україні. Відтак вона буде суттєво вищою, аніж є в інших комунальних підприємствах, що, на думку Р. Барана, спонукатиме міську владу намагатися зрівняти рівень зарплати.

Окрім того, представник профспілки працівників аеропорту, який також був присутній на прес-конференції, наголосив, що міська влада не має ані відповідних коштів, щоби вкладати в розвиток аеропорту, ані не має перспективного плану розвитку цього об’єкта. У цьому він переконався під час візиту на підприємство першого заступника міського голови Олега Синютки, який не зміг дати чітких відповідей на запитання про подальший розвиток аеропорту.

Львівський аеропорт було передано в комунальну власність постановою Кабінету Міністрів. Виконком міськради прийняв рішення про створення комунального підприємства «Аеропорт Львів», але Президент України припинив виконання постанови Кабміну і передав її на вивчення до Конституційного Суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *