ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам влаштують сім годин інтенсивного мистецького життя

|

Живопис, фотографія, короткометражне кіно, вуличне мистецтво та арт-екшн – усі ці види сучасного мистецтва об’єднають в одному фестивалі, що проходитиме у Львові 26 жовтня. Під час нього відвідувачам обіцяють сім годин інтенсивного мистецького життя.

Організатори першого Міжнародного фестивалю сучасного мистецтва “АРТРАУТ-2007” сподіваються зламати тоталітарно-радянське уявлення про мистецтво, яке, на їхнє переконання, наявне в сучасному суспільстві. «Ми спробуємо зламати тоталітарне уявлення про мистецтво, задати йому європейськості. Для прикладу, у Європі малюють не те, що купують, а те, що хочуть», – зазначив арт-директор фестивалю Ростислав Соколовський.

Усі фестивальні заходи відбуватимуться протягом одного дня в «Хмільному домі Роберта Домса». Тут буде влаштовано мікс із робіт художників, фотографів, скульпторів, письменників та поетів з України, Росії та Німеччини.

Зокрема, представлятиме свої роботи німецький художник і режисер Борис Бергер. Спеціально для фестивалю він привіз із Німеччини 40 скульптур та фотовиставку «200 кольорів снігу». Російський письменник В’ячеслав Куріцин презентуватиме роман «Блокада», журналістка Олена Фанайлова організує вечір відеопоезії, а німецька актриса Аліса Бергер-Мун влаштує літературний перформенс німецькою і російською мовами.

Оскільки організатори вважають, що мистецтво має бути доступним, то вхід на фестиваль буде вільним.

Після Львова «АРТРАУТ» планують провести в Німеччині та Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *