ОСТАННІ НОВИНИ

Чорновіл каже, що можна жити і без коаліції

|

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Тарас Чорновіл допускає, що Верховна Рада шостого скликання може працювати без коаліції.

Про це він сказав у п’ятницю на засіданні круглого столу «Повернення Юлії Тимошенко у виконавчу владу: реалії і прогнози».

Чорновіл звернув увагу на те, що Конституція забороняє розпускати Президентові Верховну Раду протягом року після позачергових парламентських виборів.

«Таким чином, у нас може виникнути ситуація, коли Верховна Рада буде рік працювати без коаліції. При простій більшості», – допустив він.

На думку Чорновола, у такому разі Кабінет Міністрів на чолі з Прем’єром Віктором Януковичем продовжить свою роботу, але як виконувач обов’язків.

Чорновіл вважає, що така ситуація піде не на користь країні у зв’язку з нестабільністю у владі.

Представник ПР закликав блоки Юлії Тимошенко і «Наша Україна – Народна самооборона» постаратися реалізувати свою коаліцію або у разі її нестворення перейти до переговорів про створення коаліції в широкому форматі (за участю ПР).

Чорновіл також заявив про намір його політичної сили почати переговори про створення коаліції за участю ПР і Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» з середини листопада, передає proUA.

Нагадаємо, 15 жовтня Блок Юлії Тимошенко і Блок «Наша Україна – Народна самооборона» домовилися створити коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *