ОСТАННІ НОВИНИ

Владика Возьняк освятив дитячий будинок сімейного типу в Золочеві

|

Сьогодні у Золочеві відбулося відкриття та освячення дитячого будинку сімейного типу. Чин освячення здійснював високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), архієпископ Львівський, передає прес-служба Львівської архієпархії УГКЦ.

На освяченні були присутні: голова Львівської обласної державної адміністрації П. М. Олійник, голова Золочівської районної державної адміністрації В. І. Фенчак, голова Золочівської районної ради Б. А. Золотник, міський голова м. Золочів В. В. Зубар, голова фонду “Допоможімо дітям” начальник служби у справах дітей Золочівської райдержадміністрації Н. О. Малиновська, спонсори, численне духовенство, монашество та гості.

Владика Ігор у своєму слові висловив сподівання, що в даному дитячому будинку сімейного типу будуть виховуватися добрі християни, майбутні спеціалісти та вірні патріоти нашої Батьківщини. “Від вас, сестри, що починаєте тут послуговувати, вимагається багато терпеливості, зрозуміння для дітей, щирого серця та багато любові”, – наголосив владика Ігор.

На закінчення владика Ігор благословив “усіх тих, хто буде виховувати і вихованців-дітей; тих, хто покаже свою щедрість і людей, котрі уболіватимуть над потребами вихованців цього будинку”.

Петро Олійник у своєму слові до присутніх висловив радість з того, що “влада і Церква знаходять своє місце і спільну мову у співпраці. Я переконаний що родина, школа і Церква – це три стовпи, на яких стоять наші діти і майбутнє нашої України”.

На Львівщині це вже третій дитячий будинок сімейного типу, яким опікується Церква: а це дитячі будинки в Мостиському районі, у Львові, і тепер у Золочеві. Даним дитячим будинком, в якому на сьогоднішній день будуть проживати п‘ятеро дітей, опікуватимуться сестри-служебниці (СНДМ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *