ОСТАННІ НОВИНИ

Чесько-австрійсько-українська фірма презентувала програму переробки ТПВ

|

Сьогодні у приміщенні Львівської обласної ради спільна чесько-австрійсько-українська фірма «Екосвіт» презентувала свою програму з будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів Львівщини.

Зокрема, відповідальний за цей проект Василь Дідух поінформував, що суть проекту полягає у зборі, сортуванні та подальшому спалюванні відходів.

«Ми пропонуємо створити шість сортувальних ліній – дві на околицях Львова, і по одній у Червонограді, Красному, Яворові та Стрию. Відходи розподілятимуть на три частини – це вторинна сировина (пластикові пляшки), біологічна сировина та залишки, так звані «хвости». Вторинну сировину після відповідної переробки ми продаватимемо. А залишки спалюватимемо на спалювальному заводі», – зазначив Василь Дідух.

Він також наголосив, що загальна кількість ТВП Львівщини становить 350 тисяч тонн відходів. Водночас на спалювання піде лише 190 тисяч тонн.

За словами Василя Дідуха, спалювальний завод фірма «Екосвіт» планує побудувати у Червонограді на території «Львіввугілля». Проте попереднього договору чи дозволу на будівництво ще немає.

Василь Дідух також повідомив, що вартість цього об’єкта, включаючи будівництво сортувальних ліній та спалювального заводу, становить близько 160 мільйонів євро. Ці гроші компанія «Екосвіт» планує взяти в кредит у Чеського експортно-імпортного банку на 12 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *