ОСТАННІ НОВИНИ

Основою коаліційної угоди став "Український прорив"

|

Блок Юлії Тимошенко і Блок Наша Україна – Народна самооборона оприлюднили текст коаліційної угоди. Її основою є програма Український прорив – для людей, а не політиків.

“Програма об’єднала усі без винятку зобов’язання, що давалися людям БЮТ і блоком Наша Україна – Народна самооборона. Ми маємо амбіцію виконати всі обіцянки”, – заявила Юлія Тимошенко.

Угода складається з декларації про створення коаліції, програми діяльності коаліції (що у свою чергу містить розділи про основи зовнішньої та внутрішньої політики – Ред.), Програми діяльності коаліції, регламенту, розділ про розподіл сфер відповідальності між учасниками коаліції.

Крім того, до угоди додаються перелік законопроектів, які коаліція зобов’язується прийняти в першу чергу (нова редакція закону про Кабмін, про скасування депутатської недоторканності й пільг, про опозицію).

Нагадаємо, оприлюднення коаліційної угоди було заплановано на учора, однак через трагедію у Дніпропетровську та оголошення у зв’язку з цим Дня жалоби в Україні перенесли на сьогодні, 17 жовтня.

Нагадаємо, 15 жовтня після зустрічі з Главою держави у Секретаріаті Президента Юлія Тимошенко і В’ячеслав Кириленко в присутності журналістів парафували угоду про створення коаліції між БЮТ та Нашою Україною – Народною Самообороною.

“Точно така угода без змін буде підписана у перший же день засідання Верховної Ради 6 скликання як це передбачено Конституцією України і регламентом парламенту”, – повідомив після парафування В’ячеслав Кириленко.

Як повідомлялося, за підсумками позачергових парламентських виборів з 450 депутатських мандатів Партія регіонів одержує 175, БЮТ – 156, НУ- НС – 72, комуністи – 27, Блок Литвина – 20. Для створення парламентської більшості необхідно не менше 226 депутатів.

Зараз тривають переговори про приєднання Блоку Литвина до коаліції Блоку Юлії Тимошенко та Нашої України – Народної Самооборони. У випадку приєднання до неї Блоку Литвина ця більшість буде більш стійкою – 248 депутатів, , передає Кореспондент.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *