ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовицьке сміттєзвалище - одна із причин глобального потепління

|

“Грибовицьке сміттєзвалище впливає на глобальне потепління. Ми закликаємо місцеву владу створити відповідну робочу групу, яка займатиметься визначенням кола заходів, необхідних, аби зменшити в області негативний вплив на навколишнє середовище”, – повідомив сьогодні, 16 жовтня, під час круглого столу “Зміна клімату на місцевому рівні загрози: розвитку регіону та необхідні дії місцевої влади” один з координаторів, представник Робочої групи неурядових екологічних організацій України з питань зміни клімату Тимур Бедерінчек.
“Нам необхідно також у Львові збільшувати зони зелених насаджень. Ми хочемо, аби влада зрозуміла, що ми можемо використовувати гроші згідно із Кіотським протоколом на впровадження у нас енергозберігаючих технологій, модернізацію підприємств”, – зауважив він. Т.Бедерінчек додав, що на сьогоднішній круглий стіл було запрошено понад 40 представників влади, і ніхто з них не прийшов.

В Україні, у порівнянні з початком 90-х років, кількість стихійних лих збільшилася вдвоє. В середньому клімат у нас потеплів на 1 градус, у світі – на 0,7 градусів. Якщо клімат стане теплішим на 2 градуси, на землі почнуть відбуватися незворотні процеси. Цей процес можна зупинити, якщо до 2015 року почати зменшувати викиди в атмосферу.

“Для Львівщини глобальне потепління – це зменшення потоку туристів, бо тоді у нас на горах не буде снігу. Нам необхідно застосовувати альтернативні джерела енергії. На Сихові можна встановлювати вітряки. Зміниться склад рослин, сільське господарство”, – поінформував професор кафедри грунтовзнавства і географії ґрунтів ЛНУ ім. І.Франка Зенон Гамкало.

Відповідні заходи пройдуть у Тернополі, Черкасах, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, повідомляє Zaxid.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *