ОСТАННІ НОВИНИ

З листопада уряд введе квоти на експорт олії

|

Кабінет Міністрів має намір з листопада ввести квоти на експорт бутильованої соняшникової олії. Про це повідомив журналістам Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров. Відповідне рішення уряд планує ухвалити на засіданні 17 жовтня. «Ми завтра ухвалимо це рішення і введемо його в дію з 1 листопада», – сказав Азаров.

Він додав, що у випадку, якщо виробники масла знизять ціну, то й уряд відмінить введення квот. «Якщо у виробників вистачить здорового глузду зрозуміти цю ситуацію, то ми можемо зупинити своє рішення», – сказав Перший віце-прем’єр.

Крім того, вважає Азаров, зараз абсолютно відсутні будь-які підстави для зростання цін на соняшникову олію, оскільки цього року вона виробляється з урожаю 2006 року. «Цього року ще жодної пляшки не було виготовлено. Все фасоване масло йде з урожаю минулого року. Які у нас є підстави для збільшення цін?» – сказав він.

У свою чергу, Міністр економіки Анатолій Кінах додав, що, швидше за все, квоти будуть введені у розмірі 15% від загального виробництва в Україні.

Нагадаємо, раніше Міністр економіки Анатолій Кінах прогнозував квотування експорту соняшникової олії. За словами Кінаха, планується, що збір соняшника цього року складе 4 млн. тонн.

Сільськогосподарські підприємства, за оперативними даними регіонів, за станом на 10 жовтня зібрали 3,683 млн. тонн соняшника.

Мінагрополітики прогнозує врожай соняшника цього року в розмірі 4-4,5 млн. тонн, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *