ОСТАННІ НОВИНИ

НПК „Галичина” просить допомоги в облради для повернення ПДВ

|

Керівництво НПК «Галичина» просить сприяння обласної ради у вирішенні проблеми з поверненням експортного ПДВ. Про це йшлося сьогодні під час розширеного засідання комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, передає прес-служба ЛОР.

До облради звернувся голова правління НПК “Галичина” п. Лазорко, який повідомив про ситуацію, що склалася з відшкодуванням ПДВ.

За його словами, відколи між чинним урядом і нафтопереробними підприємствами, що працюють на внутрішньому ринку, було підписано меморандум про співпрацю, розпочалися проблеми із поверненням ПДВ.

Так, наприклад, за останній рік не повернуто понад 65 млн. гривень. Частину з цих коштів ще перевіряють податкові органи, з іншої підприємство вже виграло суди першої інстанції і податкова подала справи в апеляційну інстанцію, а виплату 28 млн. гривень протерміновано на рік (цю суму податкова погодилася повернути та все ж не повертає).

Підприємство зверталося у всі можливі інстанції з проханням посприяти у вирішенні цієї проблеми, адже така заборгованість держави перед підприємством не дає можливості рентабельно працювати. НПК “Галичина” просить втрутитись у ситуацію обласну владу, адже на підприємстві працює понад 1,5 тисячі жителів області, які залишаться без роботи, якщо підприємство зупиниться.

Комісія взяла це питання на контроль і вирішила ще цього тижня зібратися з цього питання повторно.

За даними інформагентства «Українські новини», 2006 рік НПК “Галичина” закінчив зі збитками 67,4368 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *