ОСТАННІ НОВИНИ

У 60 львівських закладах освіти зроблено ремонти для енергозбереження

|

У 60 львівських закладах освіти зроблено ремонти, спрямовані на збереження тепло- та електроенергії. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив головний спеціаліст управління освіти ЛМР Роман Романів. За його словами, ремонти у цих закладах є лише частковими, тому вони поки не дадуть значного результату.

«Щоб досягти економії енергоресурсів, потрібно поліпшити споруди. По-перше, це заміна джерел тепла. По-друге, – встановлення приладу, який регулює подачу теплоносія залежно від зовнішньої температури. По-третє, заміна вікон на металопластикові. І, звичайно ж, – заміна та ремонт даху будівлі. А якщо зробити тільки якусь з цих робіт, то результат навряд чи буде помітним. Єдиний заклад, у якому проведений увесь комплекс цих робіт – це Львівський економічний ліцей», – наголосив Роман Романів.

Він також поінформував, що на балансі міста є 284 навчальні заклади. Вибір будівлі, у якій робитимуть ремонт, проводять за рейтингом. Ті приміщення, що на останніх місцях у рейтингу, потребують термінових втручань або й реконструкції.

Роман Романів зазначив, що програму економії енергоносіїв запроваджено у грудні минулого року і розрахована вона до 2010 року. За його словами, наступного року на цей проект міське управління освіти планує виділити близько 30 мільйонів гривень. Крім того, ще частину коштів виділить Управління капітального будівництва Львова. Наступного року капітальний ремонт планують зробити у 60-70 навчальних закладах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *