ОСТАННІ НОВИНИ

Бокий оскаржує вибори у суді

|

Член Соцпартії Іван Бокий звернувся до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати незаконними дії Центрвиборчкому при розгляді та прийнятті протоколів всіх 225 окружкомів. Про це йдеться у відповідному позові Бокого, текст якого є у розпорядженні «proUA».

Згідно з документом, Бокий просить визнати протоколи про підсумки голосування в межах всіх територіальних виборчих округів недійсними та такими, що суперечать закону про вибори народних депутатів.

«Заборонити ЦВК оголошення та публікацію остаточних результатів виборів до перерахунку голосів на підставі уточнених списків виборців згідно з наданими МВС списками громадян, що перебували за кордоном під час проведення голосування», – зокрема зазначено у позові.

Підставою для такого звернення до суду він вважає те, що вищезазначені дії ЦВК призвели до порушення принципу рівного виборчого права окружкомами, «що мало наслідком створення передумов для використання 3 323 763 громадянами України, які виїхали за кордон, права проголосувати як в Україні, так і за кордоном».

Бокий аргументує своє твердження тим, що загальна кількість виборців, які внесені до списків на момент закінчення голосування, а отже могли взяти участь у голосуванні по всій країні – 37185882. «Проте аналіз списків виборців дає підстави для твердження, що загальна кількість виборців, внесених до списків виборців на виборчих дільницях, має бути меншою на 3 323 763 громадянина».

Ці громадяни, за словами Бокого, складені на підставі даних Державної прикордонної служби, «виїхали за кордон і перебували за кордоном на момент, коли уточнення списків відповідно до законодавства вже неможливе».

«Таке масштабне, безпрецедентне ігнорування вихідних засад та принципів виборчого права робить неможливим встановлення реального волевиявлення громадян на позачергових виборах народних депутатів України», – сказано у позові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *