ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Баляс пропонує запровадити «єдине вікно» для укладання та реєстрації угод оренди землі

|

Депутат міської ради Михайло Баляс від УНП пропонує запровадити «єдине вікно» для укладання та реєстрації угоди оренди землі. Як передає прес-служба ЛОО УНП, депутатський запит з цього приводу М. Баляс передав сьогодні міському голові Львова.

«Чинна процедура укладання та реєстрації договору оренди землі створює істотні незручності для орендаря та спонукає до корупційних дій», – зазначено в цьому запиті.

Згідно з законодавством, орендар повинен укласти договір оренди земельної ділянки та провести його державну реєстрацію протягом місяця з моменту ухвалення рішення про надання землі, однак насправді ця процедура триває 3 – 4 місяці.

«Складність і неврегульованість цієї процедури спричинює невдоволення орендарів, які змушені кілька десятків разів відвідувати кабінети чиновників, – зазначає депутат міськради. – При цьому кількість відвідувань збільшується з наявністю таких банальних проблем, як відсутність виконавців на своїх місцях у час прийому, нестача бланків, невчасна реєстрація вхідної документації тощо. Така система спонукає до корупційних дій, оскільки неврегульованість процедури супроводжується вільним трактуванням службовцями своїх посадових обов’язків».

На думку М. Баляса, найкращий вихід із такої ситуації – запровадження «єдиного вікна» для оформлення оренди землі. Це дозволить встановити чіткі терміни проведення всіх цих процедур та внормує їх механізм, підвищить відповідальність службовців за невчасне виконання обов’язків, скасує практику видавання технічної документації та проекту угоди на руки орендареві для проведення всіх подальших узгоджень та істотно зменшить вияви корупції.

Також доцільно, вважає депутат, переглянути або взагалі скасувати норму ухвали сесії Львівської міської ради, яка встановлює для орендаря вимогу здійснити процедуру оформлення впродовж одного місяця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *