ОСТАННІ НОВИНИ

Засуджений у справі Скнилівської катастрофи Юрій Яцюк вийшов на волю

|

На волю вийшов один з авіаторів, що був визнаний винним у скнилівській катастрофі.

11 вересня Кагарлицький районний суд Київської області, розглянувши справу засудженого Юрія Яцюка, виніс постанову – замінити йому частину строку, що залишилася, двома роками виправних робіт із щомісячним відрахуванням 10% заробітку у дохід держави, повідомляє «Оглядач».

Нагадаємо, що 24 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону України присудив колишнього командира авіаескадрильї, підполковника Юрія Яцюка до п`яти років позбавлення волі. Рішенням військової колегії Верховного суду з Яцюка вирішено було також стягнути 50 тисяч гривень.

На лаву підсудних потрапили також полковники Володимир Топонар і Юрій Єгоров (вони пілотували Су-27), а також заступник командувача 14-м авіакорпусу генерал-майор Анатолій Третьяков та начальник служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу полковник Анатолій Лукіних.

Суд під головуванням Віталія Загоруйка присудив Топонаря, Єгорова і Третьякова відповідно до чотирнадцяти, восьми й шести років колонії. Анатолій Лукіних був засуджений до чотирьох років позбавлення волі умовно. А полковник Олег Дзюбецький з житомирського авіаполку, звідки й був виділений літак для участі в авіашоу, виправданий.

Скнилівська трагедія, що сталася 27 липня 2002 року, привела до смерті 77 людей. Понад 200 осіб отримали травми.

Незадовго до катастрофи керівником польотів у пілотажній зоні на аеродромі Скнилів був призначений Юрій Яцюк.

Як стверджує суддя Віталій Загоруйко, якби в той день чітко спрацювала група керування польотами (Третьяков, Яцюк) і льотчик Топонар зробив помилку в пілотажній зоні, то Су-27 упав би в чистому полі. Але через те, що ні Третьяков, ні Яцюк не наказали Топонарю припинити виконання завдання поза пілотажною зоною, літак упав прямо на глядачів.

У ході слідства Юрій Яцюк наголошував на тому, що причиною авікатастрофи стала груба помилка льотчика під час виконання фігури вищого пілотажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *