ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський пам’ятник Бандері розколе Україну – Калинюк

|

Львівські комуністи впевнені, що відкриття пам’ятника Степанові Бандері, заплановане у Львові на цю суботу, призведе до розколу України. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив голова обласного комітету КПУ Олександр Калинюк.

«На c ході Україні ніхто не сприймає тих речей, які кояться на Заході. Встановлення пам’ятника сприятиме поглибленню того розколу», – заявив Олександр Калинюк.

Він заявив, що Комуністична партія України категорично проти встановлення пам’ятника С.Бандері, хоч і публічних акцій протестів на суботу не запланувала. «Ми розуміємо, що протидіяти методами, притаманними «Свободі» чи подібним організаціям, не є доцільно. Ми діятимемо в правовому цивілізованому руслі», – наголосив О.Калинюк.

Лідер львівських комуністів також додав, що його політична сила готова боротися проти відкриття пам’ятника, навіть якщо справу доведеться відстоювати у суді. «Ми будемо доводити в судах, що для того, аби встановлювати пам’ятники таким людям і на такому рівні, потрібне їх визнання у всеукраїнському масштабі, а не просто у Львові», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні у Львові розпочався монтаж пам’ятника Степанові Бандері. Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник повідомив, що урочисте відкриття відбудеться цієї суботи, 13 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *