ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шість тисяч жінок хворіють на рак молочної залози

|

На Львівщині шість тисяч жінок перебувають на обліку в Львівському державному регіональному онкологічному центрі із діагнозом «рак молочної залози». Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив в.о. головного лікаря Львівського державного регіонального онкологічного центру, головний онколог Львівської області Михайло Йолич.

За його словами, проблема онкології полягає у терміні виявлення хвороби, адже до онкологічного центру звертаються переважно жінки, які перебувають на третій стадії захворювання. А на цьому етапі лікувати рак молочної залози значно важче, ніж на початковій стадії.

«Важливою перепоною на шляху виявлення та ефективного лікування раку молочної залози є нетрадиційна медицина», – зазначив Михайло Йолич. Він також наголосив, що в історії медицини немає жодного випадку ефективного лікування онкології нетрадиційними методами.

Щодо вартості лікування раку молочної залози, то Михайло Йолич поінформував, що все залежить від етапу розвитку хвороби. На першій стадії хвороби лікування проводять хірургічним методом, який є дешевим та ефективним. Наступні етапи хвороби потребують інших методів лікування, таких як термотерапія, хіміотерапія та інші. Такі методи лікування можуть обійтися у сотні тисяч гривень.

Головний онколог Львівщини також зазначив, що кожна жінка повинна самостійно себе обстежувати і при будь-якій підозрі відразу звертатися до онкологів. Крім того, кожна жінка віком після сорока років повинна кожні два роки робити мамографію – рентген молочних залоз. А після п’ятдесяти таке обстеження потрібно робити щороку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *