ОСТАННІ НОВИНИ

Місто хоче купити котельню «Кінескопу»

|

Керівництво ЛКП «Львівтеплоенерго» хоче купити котельню «Кінескопу», яка зараз належить ВАТ «Львівобленерго». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор «Львівтеплоенерго» Богдан Кіт.

За його словами, тепловикам вдалося переконати керівництво Львова у тому, що таке придбання буде корисним для міста, бо дасть можливість розвантажити ТЕЦ-1.

«Кілька років підряд ТЕЦ-1 була єдиним джерелом для кількох районів Львова, тому це дуже важливо, а крім того, це дешевше, аніж будувати нову котельню», – підкреслив Б.Кіт.

Зараз уже досягнуто певних домовленостей з «Львівобленерго» – до кінця року місто має заплатити понад 8 млн. гривень. Про остаточну ціну Б.Кіт так не сказав, лише зазначив, що спочатку ціна становила понад 20 млн. Однак зараз потрібно, щоби на купівлю погодилася міська рада. Богдан Кіт сподівається, що ввести її в дію можна буде десь в кінці жовтня.

Він пояснив, що цю котельню було проектовано на потужність 174 мВт. Відтак, вона сама може забезпечити теплом весь Сихівський масив. Крім того, виробництво тепла на цій котельні дешевше, аніж на ТЕЦ-1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *