ОСТАННІ НОВИНИ

Коржу сподобався іспанський проект, а Садовий вважає, що найбільш підготовленими були «Марацці»

|

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж каже, що на перший погляд йому найбільше припав до душі проект стадіону від іспанської фірми OHL . Про це він сказав журналістам на брифінгу. На його думку, цей проект був досить цікаво презентований, а крім того, це потужна фірма, яка має великий досвід будівництва не лише в Іспанії, але й в інших країнах на кількох континентах.

Натомість виконавчий директор програми Євро-2012 ФФУ Іван Федоренко сказав журналістам, що проект слід обирати за трьома головними критеріями – терміни виконання, як буде фінансуватися проект і що з цими будівлями роботи після ЧЄ. Саме ці критерії і стануть визначальним у виборі проекту.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, з поміж трьох проектів найбільш готовий до реалізації – проект фірми «Марацці», бо подібні проекти вже реалізовані. Щодо проекту «Імпленії», то на думку А.Садового, це радше концепція, а не проект. А що стосується OHL , то за словами міського голови, було радше презентовано проект забудови території, а не стадіону. Крім того, йдеться про терміни здачі об’єкта – іспанці пропонують будувати до 2015 року, а згідно з вимогами УЄФА весь об’єкт має бути готовий у червні 2010 року – його ще мають апробувати у матчах національного та міжнародного рівня. Хоча саме іспанці мають найбільший капітал.

Водночас мер Львова висловив думку, що цілком можливо, що кілька фірм об’єднаються і подадуть спільну пропозицію.

Також А.Садовий повідомив, що перед самим форумом зголосилися ще дві фірми, які хотіли презентувати свої варіанти, але це станеться пізніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *