ОСТАННІ НОВИНИ

Кошти на обласні програми з медицини надходять нерівномірно

|

Низку питань, пов’язаних з медичним та соціальним захистом розглянула під час сьогоднішнього засідання комісія з питань охорони здоров`я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради. Про це передає прес-служба облради.

Заслухавши інформацію начальника управління у справах сім`ї та молоді ЛОДА Андрія Корната, депутати обговорили ситуацію, яка склалася в області з багатодітними сім`ями. Комісія доручила управлінню розробити і подати на розгляд обласної ради фінансове обґрунтування програми надання допомоги багатодітним сім`ям, звернувши особливу увагу їх членів на проїзд у громадському транспорті, підготовку до навчання та харчування в школах дітей з таких сімей.

Начальник головного управління охорони здоров`я ЛОДА Ігор Герич проінформував членів комісії про стан виконання обласних програм, серед яких : поліпшення допомоги особам із зниженим слухом; забезпечення дітей інвалідів області життєво необхідними медичними препаратами замісної терапії на 2007-2011; розвиток телемедичної мережі; Регіональна програма розвитку служби трансплантації і гемодіалізу; забезпечення ліками хворих на гострий інфаркт міокарда; рання лабораторна діагностика випадків гострого коронарного синдрому; йодна недостатність; цукровий діабет та лікування нецукрового діабету а також Стратегія подолання материнської і дитячої смертності у львівській області на 2007-2011 роки.

Депутати наголошували на нерівномірності надходжень коштів. Адже хворі потребують медикаменти та медичні послуги цілий рік, а кошти на їх закупівлю з”вляються лише під кінець року.

Після цього депутати заслухали інформацію про обласні програми, що плануються на наступний рік. У порівнянні з нинішнім роком їх буде більше – аж 17.

Останнім інформацію про хід виконання обласних програм подало головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Оксана Соболь проінформувала депутатів і про плани на наступний рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *