ОСТАННІ НОВИНИ

Міську раду звинуватили у плагіаті

|

У плагіаті звинувачують управління культури міської ради ідеологи проведення у Львові кавового фестивалю – тележурналіст Олена Бойко та маркетолог Алла Снурніцина.

Сьогодні під час прес-конференції вони розповіли журналістам, що впродовж цього року виношували та впроваджували в життя ідею проведення у Львові фестивалю кави. У липні цього року вони подали заявку на те, щоб запатентувати цей фестиваль за собою. Як засвідчила експертиза у Києві, патенту на подібний твір до цього часу ніхто не подавав.

Тоді ж організатори почали проводити попередні роботи, аби встигнути до середини жовтня все організувати і провести цей захід.

Проте буквально минулого тижня з аналогічною ідеєю вийшло управління культури міської ради Львова. Як стверджує Олена Бойко, текст концепції фестивалю від міської ради буквально абзацами повторює її запатентований текст, відтак вона міркує над тим, щоби подати до суду на чиновників з Ратуші. Цей кавовий фестиваль заплановано на 29 вересня.

Крім того, як сказала О. Бойко, на 20 жовтня у Львові заплановано ще один фестиваль кави, який організовує Жіночий автомобільний клуб.

Така концентрація навколо кавових заходів призвела до того, що почалися проблеми й зі спонсорами – певні фірми, до яких зверталися пані Бойко та Снурніцина, переплутали їх з іншими кавовими фестивалями, відтак постали й проблеми фінансового та організаційного характеру.

Під час недавньої розмови з начальником управління культури міської ради Андрієм Сидором Олена Бойко та Алла Снурніцина почули від нього про те, що Львів великий і фестивалі в ньому можна проводити хоч і щодня. Також пан Сидор буцім сказав у цій розмові, що чиновники не чинитимуть перепон в організації фестивалю.

Попри це, кавовий фестиваль таки відбудеться – першого грудня, у сам початок зими на любе галичанам свято Романа, яке розпочинає низку зимових свят. Як повідомили організаторки цього дійства, у каварнях Львова того дня на всіх Романів і Роман чекають приємні несподіванки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *