ОСТАННІ НОВИНИ

На вибори зголосився ще один exit-poll

|

Центр соціальних і політичних досліджень «Соціовимір», Міжнародний інститут демократій, Інститут соціальних технологій і Міжнародна громадська організація українців «Четверта хвиля» мають намір спільно провести exit-poll (опитування виборців, що проголосували) на виборах Верховної Ради 2007 року.

Про це на прес-конференції повідомили керівник проекту «Екзітпол «Соціовимір – 2007» Сергій Таран, науковий керівник проекту Олександр Тихонов, головний координатор проекту Валерій Рябенко, а також головний менеджер організації «Четверта хвиля» Антін Борковський.

Таран заявив, що реалізація проекту дозволить дізнатися результати дострокових виборів Ради ще до оголошення офіційних результатів Центральною виборчою комісією, а також допоможе уникнути фальсифікацій в процесі підрахунку голосів.

Він повідомив, що Центр соціальних і політичних досліджень «Соціовимір», Міжнародний інститут демократій, Інститут соціальних технологій проводитимуть опитування, а організація «Четверта хвиля» є замовником проекту і фінансуватиме його.

Він також додав, що в день виборів буде опитано 10 тис. осіб.

До опитування на 200 виборчих дільницях у всіх регіонах країни буде залучено 700 інтерв’юєрів.

Таран також повідомив, що бюджет цього проекту складає близько 32 тис. доларів.

При цьому Тихонов зазначив, що максимально можлива погрішність опитування складе 1,73%.

Валерій Рябенко додав, що опитування на виході з виборчих дільниць проводитиметься за допомогою анкети, яка повторюватиме виборчий бюлетень.

«Ми максимально забезпечуємо анонімність голосування виборців», – запевнив він.

Борковський, у свою чергу, повідомив, що контроль за проведенням проекту здійснюватимуть представники таких країн як Польща, Італія, Німеччина, США, Ізраїль, Словенія, Білорусь, Азербайджан і Росія.

«Це будуть близько 180 «солдатів демократії», – зазначив він.

Таран додав, що керівництву проекту надійшла пропозиція оголосити результати опитування на телебаченні.

«Але поки це питання не вирішене і я не знаю, яким чином оголосять результати», – сказав Таран.

Нагадаємо, Центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, Київський інститут соціології і Фонд «Демократичні ініціативи» мають намір провести спільний «Національний екзіт-пол 2007» на виборах Верховної Ради в 2007 році, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *