ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено правила голосування вдома

|

Центральна виборча комісія визначила вимоги до заяви виборців про надання права голосування вдома на виборах Верховної Ради. За ухвалення відповідної постанови проголосували 15 членів комісії.

Перед цим ЦВК скасував свою постанову від 13 серпня «Про форми виборчих документів на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року».

Зокрема, ЦВК визначила, що в заяві, окрім прізвища, імені, по батькові, домашньої адреси і номера телефону, потрібно вказати: у разі неможливості пересуватися через похилий вік – вік, через інвалідність – групу інвалідності, номер відповідного посвідчення, вказати, ким і коли воно було видане; у разі перебування на лікарняному – номер лікарняного листа, а також прізвище лікаря, який його видав.

Також виборці повинні вказати дату написання заяви і поставити особистий підпис.

У постанові ЦВК наголошується, що відповідні заяви повинні бути подані в дільничні виборчкоми не пізніше 20:00 28 вересня.

Як повідомлялося, у серпні Вищий адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію затвердити форму заяви про можливість проголосувати виборцю за місцем перебування (вдома), передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *