ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали вважають, що кількість виборців Львівщини у виборчих списках завищена

|

В Партії регіонів вважають, що інформація, оприлюднена Міністерством внутрішніх справ щодо даних про кількість громадян України, які виїхали за її межі не співвідноситься з даними, наданими робочим група обліку виборців, про кількість виборців у традиційно «помаранчевих» регіонах.

Про це йдеться у коментарі прес-служби ПР.

Як зазначено в коментарі, МВС оприлюднено отриману з Держприкордонслужби інформацію про громадян України, які виїхали за її межі. Згідно цієї інформації, після відповідної перевірки встановлено, що загальна кількість записів з номерами паспортних документів громадян, які виїхали за межі України та не повернулись в Україну станом на 19 серпня 2007 р. складає 3 млн. 323 тис. громадян.

«На сьогодні в розпорядженні МВС, ГПУ та Центральної виборчої комісії є поіменні дані про осіб, які не повернулись в Україну. Відповідно до цих даних, найбільша кількість громадян, які виїхали за межі України, спостерігається у Львівській області – 524473 осіб, Закарпатській області – 255085 осіб, Івано-Франківській області – 202343 осіб, Тернопільській області – 175650 осіб», – нагадали у ПР.

Водночас, як зазначають там, за даними голови Львівської обласної державної адміністрації, внаслідок проведення роботи щодо уточнення списку виборців станом на 16 серпня 2007 року внесено зміни по більш ніж 400 тисяч виборцям, що збільшило кількість виборців в області майже на 20 відсотків від загальної. Це відбувається при тому, що, як зазначено вище, за даними МВС, станом на 19 серпня 2007 року понад 524 тис. мешканців Львівської області, які мають право голосу на виборах, виїхало за кордон! Зважаючи на те, що останній раз списки виборців уточнювалися восени 2005 року, важко зрозуміло пояснити, з чим пов‘язані такі величезні демографічні зміни.

«Схожа ситуація спостерігається й у Сумській області, в якій традиційно підтримують помаранчевих політиків. За даними голови Сумської облдержадміністрації, станом на 16 серпня до робочих груп обліку виборців надійшли відомості про 317, 5 тисяч осіб, зокрема про 13986 осіб, яким після виборів 2006 року виповнилося 18 років. Водночас до державного реєстру фізичних осіб – платників податків – було внесено 138062 осіб. Тобто кількість виборців тільки цієї вікової категорії збільшилася на понад 120 тис. осіб. Водночас, за даними МВС, кількість повнолітніх мешканців Сумської області, які станом на 19 серпня 2007 року виїхали за межі України та не повернулись в Україну, становить 59851 осіб», – зазначають там..

«Враховуючи те, що більшість керівників облдержадміністрацій прямо або опосередковано задіяні у виборчій кампанії пропрезидентської політичної сили, аналогічний перебіг подій із «уточненням» списків виборців, вочевидь, відбувається і в інших, традиційно помаранчевих областях», – вказано в коментарі..

Отже, на думку ПР, дані деяких обласних державних адміністрацій про хід роботи груп обліку виборців над списками виборців викликають неабиякі сумніви в достовірності результатів такої роботи до того ж це може бути зроблено навмисно «з метою протиправного отримання значної кількості надлишкових виборчих бюлетенів та подальшого їх злочинного використання під час волевиявлення громадян».

«Партія регіонів звертає увагу всіх громадян України, світової спільноти та представників міжнародних організацій, які спостерігають за процесом дострокових виборів в Україні, що зазначені факти є свідченням цілеспрямованого застосування Президентом владного адмінресурсу, спрямованого на створення умов для фальсифікації результатів голосування», – підсумовують в ПР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *