ОСТАННІ НОВИНИ

П’ятак зустрівся із послом Індонезії

|

Зустріч виконувача обов’язків голови Львівської облдержадміністрації Валерія П’ятака з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індонезія в Україні паном Альбертусом Емануелем Александром Латуріувом відбулася сьогодні в приміщенні Львівської облдержадміністрації. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Під час зустрічі обидві сторони обговорили стан розвитку стосунків між Україною та Індонезією. Зокрема, вони обмінялися думками з приводу поліпшення інвестиційної діяльності.

В. о. голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак ознайомив гостей із стратегією розвитку Львівщини. Він зазначив, що основою цієї стратегії є низка ключових пріоритетів, реалізація котрих і є метою стратегії. Зокрема, Валерій П’ятак акцентував увагу на аспекті розбудови прикордонної структури та зазначив, що в наступні п’ять років планують роботу над розвитком транспортних коридорів. Окрім цього, в.о. голови облдержадміністрації наголосив на важливості розвитку промисловості, науково-освітнього та рекреаційного комплексів.

Валерій П’ятак зазначив, що Львів має великий туристичний потенціал, однак потребує збільшення інвестицій в економіку регіону. „Я хочу підтвердити, що для представників вашої країни тут будуть добрі умови для провадження бізнесу”, – сказав Валерій П’ятак.

В. о. голови Львівської облдержадміністрації також запросив представників Індонезії відвідати щорічний економічний форум, що проходитиме у Львові протягом 4-6 жовтня.

А. Е. Александр Латуріув, зі свого боку, наголосив, що він був радий отримати інформацію стосовно інвестицій та запропонував кілька конкретних пропозицій, серед яких:

1. Підписання меморандуму міст-побратимів між Львовом та островом Балі, однією із складових частин Індонезії (уже підписано такий меморандум між Києвом та Джакартою).

2. Розвиток навчальних програм обміну студентів.

3. Запрошення представників туристичної галузі Львівщини на конференцію, що відбудеться на початку жовтня у Києві й на якій будуть присутніми 6 представників із сфери туристичного бізнесу Індонезії.

„Це, на мою думку, три головні моменти, які сприятимуть розвитку співпраці між Індонезією й Україною загалом та Львовом зокрема,” – зазначив Александр Латуріув.

Під час зустрічі Посол Індонезії в Україні від імені уряду Індонезії висловив подяку Україні та Львівській облдержадміністрації за допомогу в ліквідації наслідків землетрусу в Джакарті.

„Україна вже стала популярною в Індонезії. Ми робимо все для розвитку нашої співпраці в майбутньому”, – сказав Александр Латуріув.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *