ОСТАННІ НОВИНИ

Президент закупив на Форумі книжок на 700 гривень

|

Президент України Віктор Ющенко під час учорашніх відвідин Львівщини закупив на Форумі видавців книг на 700 гривень. Про це він сказав під час брифінгу журналістам. «Я купив десь зо 25 книг приблизно на 700 гривень» – сказав він.

За словами голови держави, переважно це книги на історичну тематику, бо йому такі твори найбільше подобають. Зокрема, він кілька хвилин присвятив панегірикам на адресу письменника та мислителя Пантелеймона Куліша, книги якого зустрів на Форумі.

Президент також розкритикував урядові структури, які не використовують кошти з державного бюджету, призначені на підтримку українського видавництва і пообіцяв, що у бюджеті на наступний рік цей огріх буде виправлено.

В.Ющенко близько години ходив поміж стендами видавництв. З одного боку це лестило тим, до кого він підходив, з іншого боку, видавці тихо але активно нарікали на підвищені заходи безпеки, через які доступ простих відвідувачів до понад двох десятків стендів закрили на три години у найбільш привабливий час, відтак багато видавництв через президента недорахувалися немалих прибутків від проданих книг.

Щоправда, це був не єдиний суботній казус із заходами безпеки, через які потерпали як підприємці, так і звичайні городяни. У Дрогобичі в очікуванні на Президента поблизу площі Ринок закрили всі кафе, бари та крамниці. І тисячі людей, які майже дві години чекали на В.Ющенка (плакати закликали приходити на 12 годину, а реально все почалося о другій), змушені були тулитися під дашками балконів, ховаючись від дощу, який щедро поливав місто. Цікаво, що у Львові до такого ніхто не додумався – усі розважальні заклади в центрі міста спокійно собі працювали і збирали «касу» від тих, хто зайшов погрітися з мітингу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *