ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували переможців «Коронації слова»

|

Книжки трьох переможців Усеукраїнського конкурсу романів «Коронація слова – 2007» презентували сьогодні у Львові в межах 14-го Форуму видавців.

Присутня на презентації письменниця Марія Матіос зазначила, що її участь у конкурсі – це своєрідна авантюра, якою вона хотіла піднести планку «Коронації слова» і позмагатися своїми силами з молодими авторами. «Після моєї участі «Коронація слова» підніметься на інший рівень», – сказала вона.

Цього року в номінації «Кращий роман» за рукопис роману «Майже ніколи не навпаки» перемогла відома письменниця, лауреатка Національної премії України ім. Тараса Шевченка Марія Матіос. Друге місце посіла журналістка Ірина Чернова з романом «Село не люди». І на третю сходинку ступив роман уже відомих в Україні письменників Наталки та Олександра Шевченків «Бранці мороку». Усі три книжки представлені сьогодні на Форумі видавців.

Усеукраїнський конкурс «Коронація слова» підтримує розвиток української культури, романістики, театрального мистецтва і кінематографа. Так, за шість років конкурсу було опубліковано понад 60 романів нового покоління українських письменників. Низка п’єс-переможниць поставили сучасні українські театри. За сценаріями конкурсу також відзнято один повнометражний та два короткометражні фільми.

Із «Коронації слова» вийшли у велику літературу і стали широко відомими Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха та багато інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *