ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував положення про тимчасові картки обліку на кордоні – Оніщук

|

Окружний адміністративний суд Києва за позовом громадянина України Голоднюка прийняв рішення, яким повністю задовольнив його вимоги, стосовно того, що під час перетину громадянами України державного кордону на період до проведення виборів, вимога працівників органів Державної прикордонної служби щодо обов’язку заповнювати картку тимчасового обліку є неправомірною. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник керівника штабу блоку “НУНС Микола Оніщук.

“Це означає, що громадяни України, які до 30 вересня цього року будуть перетинати кордон України, не мають бути зобов’язані заповнювати будь-які картки окрім тих, які стосуються власне правил перетину державного кордону, встановлених законом про порядок в’їзду і виїзду громадян, так і відповідною постановою Кабміну, яка регулює ці відносини, – пояснив Оніщук. – Єдиний документ, який подає громадянин України, – його паспорт та митна декларація”.

Він наголосив, що ніхто не може бути обмежений у праві взяти участь у голосуванні лише з тих мотивів, що він повернеться до своєї країни в п’ятницю, суботу чи в день голосування.

Згідно із чинним законодавством, особи, що залишили Україну, мали заповнювати на кордоні спеціальні картки обліку – за три до виборів їх мали передавати до ЦВК і тих осіб, які не повернулися в Україну, не вносили до списків виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *