ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет розвитку Львова «провалюється»

|

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків оцінює цьогорічний бюджет розвитку Львова, як «вкрай провальний». За його даними, із запланованих 180 мільйонів гривень бюджет розвитку наповнено лише 32 мільйонами.

Причина провального бюджету розвитку, на думку депутата, криється у чиновниках. «Є низка речей, які залежать від виконавчих органів. Для прикладу, досі не відбулася низка тендерів, які просто не було оголошено», – зазначив А. Стецьків.

Крім того, депутата хвилює, що досі мертвим вантажем лежить достатньо велика сума муніципальних запозичень. За інформацією А. Стецьківа, із 50 мільйонів гривень запозичень, використано трохи більше 20. «Ми не розуміємо: чому ці гроші не використовуються. Чому дороги стоять розриті і не ремонтуються?», – запитує депутат.

Голова бюджетної комісії не радіє і з приводу перевиконання на 108% загального фонду бюджету міста. На його думку, перевиконання відбулося лише завдяки зростанню надходжень коштом податків із фізичних осіб. «Натомість з інших статей є суттєвий недобір. Ми не добираємо в земельному податку, в орендній платі за землю та в місцевих податках і зборах», – наголосив А. Стецьків.

За його даними, план надходжень від земельного податку виконано лише на 60%, і недобір сягає 10 мільйонів гривень. Приблизно 1,5 мільйона гривень бюджет недобирає в орендній платі за землю і на 60% виконано план надходжень місцевих податків і зборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *