ОСТАННІ НОВИНИ

Основою для фальсифікацій на Львівщині може стати «судовий футбол» – Кошовий

|

Голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий прогнозує кілька можливих варіантів фальсифікацій на Львівщині під час проведення позачергових виборів. Про це він сказав сьогодні під час засідання прес-клубу «Львівський вибір-2007».

Зокрема, на його думку, можуть відбутися певні маніпуляції із заробітчанами, про яких недавно збирали дані представники правоохоронних органів для виконання постанови Кабміну.

Водночас він наголосив на тому, що виборчий закон дуже складний і «якщо говорити про можливі фальсифікації, то вони будуть пов’язані з використанням недолугостей, які є в цьому законі».

Так, Р. Кошовий передбачає, що базою для фальсифікацій стане так званий «судовий футбол». Тобто йдеться про масові звернення до судів із боку суб ’ єктів виборчого процесу.

Це можуть бути звернення громадян, яким відмовляють у внесенні до списків виборців, а бо ж скарги з боку представників політичних сил.

«Якщо будуть судові процеси стосовно визнання виборів на певних дільницях недійсними, то це так само буде організовано і матиме ознаки фальсифікацій. Якщо ми побачимо, як на попередніх виборах, що спостерігачам дали завдання писати по 5 скарг на кожну комісію і принести у виборчий штаб, – це однозначно буде спроба скоригувати результат виборів» – сказав Р. Кошовий.

Він також припускає можливість саботажу роботи комісій у день виборів. «Якщо у Львові чи на Львівщині не відкриється 100 дільниць, то це мінус мільйон голосів для певних політичних сил» – зауважив він і додав, що згідно із законом, 3/5 членів ДВК представляють не надто популярну на Львівщині коаліцію, а 2/5 – БЮТ і НУНС.

«І заява Клюєва про те, що вони привезуть сюди членів ДВК, може так і залишитися заявою – ці люди можуть не приїхати або не вийти на роботу. Згідно із законом, недостачу можна компенсувати, але для цього треба мати в запасі тисячі людей» – зауважив представник КВУ. За його словами, на минулих виборах такі спроби було засвідчено, коли в день виборів не можна було знайти голову комісії чи не відкривалися дільниці. Але тоді це були поодинокі випадки, а зараз це може мати масовий характер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *