ОСТАННІ НОВИНИ

Львівського суддю хочуть звільнити за порушення присяги?

|

29 серпня член Вищої ради юстиції та заступник генпрокурора Ренат Кузьмін скерував подання про звільнення за порушення присяги судді Личаківского районного суду міста Львова Сергія Гирича. Подібне подання для ВРЮ Кузьмін ініціював після звернення до нього народного депутата 5-го скликання А. Портнова. Депутат вказував на необхідність проведення перевірки стосовно законності дій судді з наступним звільненням його від посади.

У поданні Р. Кузьміна сказано про наявність низки фактів, що свідчать про здійснення суддею С. Гиричем рейдерських дій, порушенні ним норм законодавства й суддівської присяги. А. Портнов у зверненні до Р. Кузьміна вказав на те, що своїми діями суддя систематично, протягом декількох років порушував присягу під час винесення постанов про забезпечення позовів, якими було заблоковано господарську діяльність ВАТ “Львівський домобудівний комбінат №2”. Це дає підстави підозрювати Сергія Гирича в особистій участі в корпоративному конфлікті завдяки здійсненню ним незаконних дій протягом трьох років.

Спираючись на статтю 6 Закону України “Про статус суддів”, що зобов`язує суддів під час здійснення правосуддя дотримуватися Конституції, присягу бути об`єктивним, безсторонніми, не допускати вчинків і дій, що ганьблять суддівське звання й здатних викликати сумнів у їхній об`єктивності, неупередженості й незалежності, Ренат Кузьмін вніс пропозицію про прийняття Вищою радою юстиції рішення про внесення у Верховну раду України подання про звільнення С. В. Гирича з посади судді Личаковского районного суду Львова у зв`язку з порушенням ним суддівської присяги – передає vlasti.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *