ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні ніхто не знає точного числа виборців – Ілик

|

Ніхто не знає точної кількості виборців в Україні, вважає засновник громадської організації «Ліга захисту організаторів виборів» Віталій Ілик. «Коли нас було 52 мільйони, в Україні було 37 мільйонів виборців, а тепер, коли нас 46 мільйонів, кажуть, що в Україні 36 мільйонів виборців» – сказав він сьогодні під час засідання прес-клубу «Львівський вибір-2007».

За його словами, відсутність дійсного реєстру виборців може спричинитися до проблем тих, хто бере безпосередню участь в організації виборів, зокрема, членів окружних та дільничних виборчих комісій. «Чинне законодавство має багато суперечностей і члени комісій мають шанси бути притягнутими до відповідальності, навіть якщо вони керуватимуться буквою закону» – сказав він і додав, що така доля спіткала голову однієї з комісії на Львівщині, який ухвалив рішення, керуючись нормою закону, але тим самим не виконав рішення суду, за що отримав 5 років ув’язнення умовно.

Саме тому В. Ілик був одним із засновників громадської організації, яка має стати на захист людей, задіяних в організації виборів. «Це прототип профспілки, до якої в майбутньому мали би входити люди, залучені до організації виборів, бо ми сподіваємося, що колись ця діяльність стане професійною» – сказав В. Ілик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *