ОСТАННІ НОВИНИ

«Партія регіонів» ініціює референдум щодо статусу російської мови, НАТО і виборності губернаторів

|

«Партія регіонів» ініціює проведення Всеукраїнського референдуму стосовно трьох питань: “Чи погоджуєтесь Ви з тим, щоб українська і російська мова мали статус державної”, “Чи погоджуєтесь Ви, щоб голови обласних і районних держадміністрації обирались прямим голосуванням”, і “Чи підтримуєте Ви нейтральний статус України”. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник виборчого штабу «Партії регіонів» Борис Колесников.

За словами Бориса Колесникова, 6 вересня «Партія регіонів» повідомить усі місцеві органи влади щодо створення ініціативних груп для підготовки і проведення цього референдуму. Він також сказав, що передбачено зібрати не менше 9 мільйонів підписів на підтримку проведення референдуму.

Він зазначив, що підготовка до проведення референдуму передбачається відповідно до Конституції і законодавства України, “щоб ні в кого не виникало питань щодо його законності”.

На думку представника «Партії регіонів», референдум може бути проведений через «60-75 днів, починаючи від 7 вересня».

Б. Колесников зазначив, що згідно зі соціологічними опитуваннями, щонайменше 45% населення України виступає за те, щоб українська і російська мова були державними. Він також зазначив, що є нелогічною ситуація, коли голови ОДА і РДА не обираються, а призначаються Президентом. На думку Б. Колесникова, у такому випадку вони думають не про інтереси місцевої громади, а концентруються на проблемах відносин із Секретаріатом Президента.

На запитання журналістів, якими будуть дії «Партії регіонів», якщо Президент України відмовиться поставити свій підпис, і тоді референдум буде неможливим, Б. Колесников зазначив, що не думає, що «Президент України відмовить власному народу в правовій процедурі підпису».

Він наголосив, що в партії «достатньо сил і можливостей, щоби реалізувати рішення референдуму» і щоб не повторилась ситуація, коли рішення референдуму залишалися нереалізованими, передає УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *